Kursutbud

Varför ska du gå kurs med din hund?

Att gå kurs tillsammans med hunden är nog den bästa investering du kan göra för att få en bra relation, att den ska fungera i samhället och utvecklas som individ.

Om du som hundägare vet hur du ska göra har du de bästa förutsättningarna för ett gott liv tillsammans med din hund. Att aktivt träna sin hund leder till en fin kontakt och ett utvecklande samarbete. Och när din hund vet vad som förväntas av den och var gränserna går mår den bra och kan känna sig trygg.

All vår kursverksamhet sker i samarbete med studiefrämjandet som är vårt bildningsförbund.

Här kan du se vårt aktuella kursutbud som startar i närtid hos studiefrämjandet. Tidig vår och höst läggs terminens utbud ut.

Exempel på kursverksamheten kan variera, skicka ett mejl om du är intresserad av något särskilt!
Här nedan kan du läsa om de olika kurserna som vi kan erbjuda:


Valpkurs:

Målet med att gå en valpkurs är att på ett lekfullt sätt få hunden att samarbeta med förare och att lägga en bra grund till en allmänlydig hund.
På valpkursen går vi bland annat genom; Sitt-ligg, inkallning, passivitet, hantering. De får även prova lite nosaktivering.

Unghundskurs:
Denna kurs är nästa steg efter valpkurs. Hunden har blivit lite äldre och vi kan öka svårigheterna lite.
På denna kurs börjar vi jobba efter allmänlydnadspasset, för att få en allmänlydig hund. Vi går bland annat genom; Sitt-ligg med störning, inkallning, aktivering, hantering.

Fortsättningskurs:
På denna kurs jobbar vi helt efter allmänlydnadspasset. Ni får ett allmänlydnadspass vid starten och sista gång gör man ett litet ’prov’ för att kolla av hur allmänlydig hunden är.
Det vi jobbar med på denna kurs är bland annat; Inkallning med störning, sitt-ligg med störning, stoppkommando, nosaktivering.

Rallylydnad Nybörjare:
En rolig kurs att gå då nästan alla hundar gillar rally. Passar alla hundar, gamla som unga. Vi går genom grundkunskaper och skyltarna på denna kurs. Vi går även genom banor.
Grundkunskaper är bland annat: Sitt-ligg-stå, följsamhet, inkallning
Några exempel på skyltar: Sitt gå runt, ligg gå runt, sitt framför.

Rallylydnad fortsättning, avancerad, mästarklass:
Detta är rallyns fortsättningsklasser. Från fortsättning tas koppel av och från avancerad kommer högerhandling in. Skyltarna blir svårare och banorna längre.

Tävlingslydnad:
På denna kurs jobbar vi efter startklassens moment. Du behöver inte några förkunskaper i lydnad för att gå denna kurs. Du måste inte vilja tävla för att gå den. Det är en bra kurs att gå för att stärka samarbetet och ha en rolig aktivitet med din hund.
Kursen innehåller bland annat: Följsamhet, inkallning, apport,

Hundmöteskurs:
Här får ni verktygen att få bättre hundmöten. Vi arbetar med att vända känslan i hundmötet till något positivt istället för negativt. Denna kurs passar alla, de som redan har problem och de som vill förebygga problem.

Ringträning:
På denna kurs tränas ringträning(utställning) och hur du på bästa sätt visar hunden i ringen.

Vid frågor kontakta: utbildningeksjobk@outlook.com