Kursutbud

Valpkurs

Målet med att gå valpkurs är att på ett lekfullt sätt få hunden att samarbeta med sin förare och lägga en bra grund till en allmänlydig hund. Genom lek och belöning stärks relationen. Vi går bland annat igenom sitt-ligg, inkallning, hantering och passivitet. På teorin pratar vi om valpens utvecklingsfaser, inlärning, hunden och lagen etc.

Startdatum 11/8-21 Anmäl här

Startdatum 9/10-21 Anmäl här

Unghundskurs

Vi fortsätter med grundkunskaper som sitt och ligg. Får även in lite stadga. Inkallning och stoppkommando. Hantering och passivitet. Jobbar med belöningar och dess placering. Nosaktivering ingår oxå, även samarbetsövningar. Gå fint och hundmöten jobbas med oxå. Teoretiskt går vi bla genom nosen, belöningar och belöningsplacering. Vikten att kunna hantera sin hund. Varför hunden kan reagera vid hundmöten osv.

Startdatum 29/9-21 Anmäl här

Rallylydnad 

På denna kurs tränar vi grundfärdigheter som förbereder för momenten i nybörjarklass och tränar på dem. Teoretiskt går vi igenom vad rallylydnad är och regler. Rallylydnad har fyra olika klasser. Nybörjare, fortsättning, avancerad & mästarklass

Specialsök

På denna kurs lär vi in etiketten kong och markering av denna. Vi går igenom olika sök, nosen och miljö. Tre olika klasser i specialsök kommer det att bli. Grundkurs, fortsättning 1 & fortsättning 2

Startdatum (Grundkurs) 9/10-21 Anmäl här

Agillity

På denna kurs går vi igenom alla hinder och hoppteknik. Lär oss säkerhetstänk och hur vi undviker skador. 

Startdatum 19/8-21 Anmäl här

Aktiveringsdag

Vid detta tillfälle erbjuder vi och tipsar om olika aktiveringar för dig och din hund, både inomhus och utomhus. Vi pratar om hur aktivering ökar kontakten, samarbetet och glädjen mellan dig och din hund.

Startdatum

Sommarkurs Bästa starten

Kursen följer upplägget från boken ”Bästa starten”. Vi går bland annat igenom fokus och engagemang, banor och belöningar, vad gör vi om det blir fel?

Startdatum 12/8-21 Anmäl här